Håll dina löften till dig själv

Hösten är i antågande. Livet börjar sakta rulla igång i sin vardagslunk igen. För mig är det nu det nya året börjar. Efter en lång skön sommar som har inneburit en möjlighet att se på livet med lite perspektiv är det dags för nystart. Nu är en bra tid att justera det som behöver ändras för att livet ska fortsätta i den riktning du själv väljer. Kanske behöver några gamla vanor som fyllt sitt syfte bytas ut mot nya vanor som kickar igång energin så att du får den där pirrande känslan i kroppen av att livet är rätt härligt och spännande!

Med den där goa sommarkänslan i kroppen och laddad med ny energi är det lätt att vilja rivstarta. Nu ska nya mål uppfyllas, och allt du drömt om under sommaren ska sättas igång i små och stora projekt. Det är en härlig känsla! Men kom ihåg att det du startar igång ska hålla över tid. Även när kvällarna blir mörkare och veckorna tuggar på. Bränn inte allt krut på en gång, utan se till att hitta en glöd som kan fortsätta glöda lång tid framöver. 

Kanske behöver några gamla vanor som fyllt sitt syfte bytas ut mot nya vanor som kickar igång energin så att du får den där pirrande känslan i kroppen av att livet är rätt härligt och spännande!

Vad vill jag säga med det? Om du försöker fokusera på för många saker samtidigt innebär det att du inte har fokus på någonting. Prioritera istället några få saker som du verkligen vill lägga din energi på den här hösten. Och se till att genomföra det du bestämt dig. Genom att hålla dina löften till dig själv stärker du din självrespekt och det ger en bättre självkänsla. Du stärker också din karaktär, din tro på dig själv och vad du kan klara av. Du visar hur högt du värderar dig själv genom dina handlingar. Det skapar energi och kraft vilket bygger ditt självförtroende tills du känner att ingenting är omöjligt. Genom att fokusera på några få saker och se till att hålla de löften du ger dig själv kommer du klara precis allt du vill klara. 

2 Kommentarer
  1. Susanne Skoog
    Susanne Skoog says:

    Otroligt bra och tänkvärda ord Jessica. Helst det här med att man verkligen ska hålla det man lovar sig själv, att verkligen respektera sig själv. Fint ♥️

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *